black-bean-brownies-2

Black Bean Brownies

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 140 gram ongezouten boter
  • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 blik zwarte bonen a 400 gram
  • 3 eieren
  • 85 gram grofgehakte gemengde noten – ongezouten of 85 gram amandelmeel
  • 160 gram oerzoet of 180 gram rietsuiker
  • 1 theelepel zeezout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 1800C. Neem een vierkant bakblik en bekleed het met bakpapier of neem een (mini) muffin bakblik.

Smelt de chocolade en de boter samen in een pan op laag vuur. Laat dit mengsel een beetje afkoelen en voeg de cacaopoeder en de vanille toe.

Meng ondertussen de bonen met een van de eieren in een keukenmachine of met een staafmixer. Het mengsel moet zo glad mogelijk worden, anders krijgen de brownies een melige textuur. Roer geleidelijk het bonenmengsel en de noten door het chocolademengsel.

Klop de overige twee eieren met de suiker tot een luchtig, romig mengsel en spatel dit door het bonen-chocolademengsel.

Giet het brownie beslag in het bakblik of muffinvorm, bestrooi het met zout en bak het ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Het moet stevig worden, maar wel een beetje smeuïg blijven.

Laat de brownie in het bakblik volledig afkoelen op een rooster en snijd hem vervolgens in vierkante stukjes. Als de brownie te plakkerig is, kun je hem een halfuur in de koelkast zetten, waarna je hem makkelijker kunt snijden.

In het onwaarschijnlijke geval dat je brownies overhoudt, kun je ze maximaal 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.

puurgenne3_incl_marge